Activiteiten in de onmiddellijke omgeving

Fietsen, wandelen, gezellig tafelen, adventure, spelen en oude gebouwen bezoeken zijn de meest aan te raden activiteiten in de onmiddellijke omgeving. Wat is er te doen in het Hageland (een streek van Vlaams Brabant, gelegen in Vlaanderen en België)?

Je vindt zeker een activiteit in de onmiddellijke omgeving van het vakantiehuis die bij jou past, waardoor jouw vakantie onvergetelijk wordt. De meest voor de hand liggende keuzes zijn enerzijds de pittige fietstochten in de omgeving en anderzijds de mooiste boswandelingen. Maar daarnaast zijn er ook zottere activiteiten mogelijk, zoals tochten op de Vespa, de ezel of in een 2CV.

Zoals je ziet is er heel veel te beleven voor zowel speelvogels, cultuurminaars, wandelaars, fietsers en andere sporters. Er is dus heel veel te doen in de directe omgeving waardoor je steeds de voor jou leukste attractie kiest.

Ontdek de charme van het idyllische Hageland en laat je verleiden door exclusieve uitstapjes en bezienswaardigheden.

Holsbeek

3 kamers

8 personen

Fietsen en wandelen in de buurt zijn aan te raden activiteiten in de  onmiddellijke omgeving

 

Fietsen

Activiteiten in de onmiddellijke omgeving: de mooiste fietstochten

Fietstochten in de buurt

Het Hageland, de achtertuin van Sven Nys

Sven Nijs blijft nog altijd veel mensen boeien. Daarom stellen we je drie activiteiten voor die allemaal met Sven Nys te maken hebben.

De Sven Nys Cycling Route

De eerste is de Sven Nys Cycling route, die de trainingsroute van Sven Nys volgt.  Dit is een fietstocht in de onmiddellijke omgeving van het vakantieverblijf.
Sven Nys koos hierbij niet alleen voor een pittige route, maar ook voor een zeer mooie tocht door het Hageland. Daardoor is het een ideale route voor wielertoeristen die houden van een mooie omgeving. Dit heeft als gevolg dat heel veel verschillende groepjes wielertoeristen deze tocht hebben ondernomen vanuit vakantieverblijf Hageland.  De route kan je aanvatten in onze straat wat het nog handiger maakt. Dit is dus een toch voor wielertoeristen die begint in driecte buurt van het vakantieverblijf.

De Balenberg in Tremelo

De tweede activiteit kan je doen op de Balenberg, waar de Sven Nys Cycling route passeert.  De Balenberg niet zo ver van vakantieverblijf Hageland (13 km ongeveer). Op deze plaats kan gratis vier gratis offroad parcours verkennen.  Je hebt er ten eerste een veldritparcours, ten tweede ook een single-track, ten derde ook een freestyleparcours en ten vierde ook een rockgarden.

Sven Nys Cycling center

De derde Sven Nys activiteit is een bezoek aan het Sven Nys Cycling center. Naast een bezoek kan je er ook jouw fiets afspuiten en douchen, dit allemaal aan democratische prijzen.

Mountainbiken

Genoeg over Sven Nijs, laten we het nu hebben over mountainbiken. Er kunnen je 3 mooie routes aanraden.

De Pynnock-route

Je kan mountainbiken in de onmiddellijke omgeving van de vakantiewoning. De eerste route die we je aanraden is dan ook een mountainbike-route die zich op 200m bevindt van de vakantiewoning. Het gaat meer bepaald om een vrij pittige en heuvelachtige mountainbike-tocht in de directe omgeving.

De Demerlandroute

De tweede route die ook erg afwisselend is, is de Demerlandroute van Aarschot. Ook deze fietstocht is een vrij inspannende mountainbikeroute.

Meerdael Woud

De derde mogelijkheid ligt iets verder, maar is nog steeds op fietsafstand van vakantieverblijf Hageland te vinden, met name in het Meerdaelwoud.

Recreatief Fietsen

Je kan ook rustig fietsen in de directe omgeving, want er zijn bijna twee duizend kilometer rustige fietspaden uitgestippeld in onze buurt. Het meest handige is om je fietstocht uit te stippelen aan de hand van de ‘fietsknooppunten Vlaams-Brabant’. Op basis van deze knooppunten kan je een fietstocht op maat van jouw gezin plannen, waardoor het fietsen nog aangenamer wordt.

Wandelen

Activiteiten in de onmiddellijke omgeving: de mooiste wandelingen

Wandelingen in de buurt

We geven je 9 suggesties.

1. Wandelnetwerk ‘Hagelandse Heuvels

Wandelingen in de onmiddellijke omgeving kun je het gemakkelijkst uitstippelen aan de hand van de knooppunten van het wandelnetwerk ‘Hagelandse Heuvels’. Je kan verschillende wandelingen starten vanuit het vakantieverblijf, zowel zeer korte als zeer lange. Het leuke is dat je heel veel keuze hebt.

2. De wijngaardbergwandeling

Op een paar km van het vakantieverblijf start de wijngaardbergwandeling. De wijngaardbergwandeling zelf is ongeveer 7km. Let vooral op de unieke wijngaardmuur (de enige historische stapelmuur van ijzerzandsteen van die lengte in de wereld).

3. Zenwandeling (9 km)

Deze wandeling in de onmiddelijke omgeving is eigenlijk een natuur-oase. Je kan er al wandelend mediteren (als het ten minste niet al te druk is). Leer er het verschil kennen tussen een doolhof en een labyrinth of neem een verkwikkend bosbad.

4. Bergbroekwandeling (11,4 km)

Als je houdt van echt ongerepte natuur en er niet tegen op ziet om te stappen door de modder, dan raden we je de bergbroekwandeling aan. Broek betekent moeras, vandaar dat laarzen aangeraden zijn. Het is wel een zeer unieke wandeling die in de onmiddellijke omgeving van vakantieverblijf Hageland kan starten, op 200 meter om precies te zijn.

5. Natuurpuntwandelingen

Deze bewegwijzerde wandelingen kan je starten op het einde van onze straat, meer bepaald aan het hof ter Winghe. Het natuurreservaat Dunbergbroek ligt vlak naast vakantieverblijf Hageland.

6. Wandelen naar het heksenhuisje, ideaal voor gezinnen met kinderen

Deze wandeling is ideaal om met kinderen te doen. Ten eerste is het is maar een paar km’s stappen naar het heksenhuisje op de Chartreuzeberg in Holsbeek. Ten tweede is de locatie

7. Gobbelsrodewandeling (7,6 km)

Deze wandeling start in ons dorp, aan de unieke Sint Caterina kerk in Kortrijk Dutsel, met de oudste kerktoren van onze provincie. De wandeling begint op 3 km van vakantieverblijf Hageland, meer bepaald aan de kerk, met een Romaanse toren uit de 11e eeuw.

8. Broekemwandeling (10 km)

Deze unieke wandeling start in ons dorp, aan het Kasteel van Horst (op 6 km van vakantieverblijf Hageland) is is ook een wandeling in de onmiddellijke omgeving.

9. Horstwandeling’ (9,3 km)

En ook vertrekkend van het kasteel van Horst, de iets langer ‘Horstwandeling’ (9,3 km).

Activiteiten in de onmiddellijke omgeving: de zotste adventure activiteiten en de lekkerste restaurants

Gezellig tafelen

Restaurants in de onmiddellijke omgeving

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent sapien massa

Adventure

De zotste avonturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent sapien massa

Activiteiten in de onmiddellijke omgeving: Vele mooie momenten

Het Hageland is de meest veelzijdige toeristische bestemming van België. Met zijn duizenden kilometers aan wandel- fiets en mountainbike parcours in de ongerepte natuur, zijn uitgestrekte speeltuinen en zijn uniek historisch patrimonium.

Het heksenhuisje

Wandelen naar het heksenhuisje i op de Chartreuzeberg in Holsbeek. Kinderen zijn enthousiast over deze mysterieuze bestemming.

De verhalen van de hoeve

Ons vroeger huismannetje (het werk van een Holsbeekse kunstenares) verdween op een verfoeilijk mysterieuze wijze. Het werd een huismannetje en een huisvrouwtje. Het is een werk van Teresa, een Vlaamse kunstenares met Spaanse roots.

Thema-koffertjes

Vraag onze themakoffers vol verrassingen voor jong en oud. Dit zijn enkele voorbeelden: Koken in de tuin, Op brouwerspad, Festival van Werchter, Graven naar vroeger, Sven Nijs achterna, De boerderij van Jules, Onze vallei in de dinotijd, … De meeste van deze koffers zijn gratis te ontlenen.

 

Heb je de informatie over de ligging, de prijs en hoe je het vakantieverblijf kan reserveren  op de site al gevonden?

Het vakantieverblijf is gelegen in het mooie Holsbeek, een  bosrijke gemeente Holsbeek op 10 km van Leuven. Meer info

De prijzen van het vakantieverblijf zijn zeer democratisch. Meer info

Ligging

Prijs

l

Hoe je kan reserveren

Een charmante hoeve die je hart steelt met veel leuke activiteiten in de buurt.

Geniet niet alleen van de vele activiteiten in de onmiddellijke omgeving van vakantieverblijf Hageland maar ook van het vakantieverblijf zelf. Het is immers heel fijn om even in een echte Hagelandse langgevelhoeve te huizen. Je beschikt in de hoeve over je eigen woongelegenheid. Je hebt dus je eigen ruimte (met een aparte ingang).  Vandaar dat het vakantieverblijf erg praktisch is voor gezinnen. Dit geeft je  een echt vakantiegevoel.

Voorzieningen

Gratis WiFi

Gratis parking

Koffiemachine

Afwasmachine

Wasmachine

Afwasmachine

Rustig genieten van de omgeving, en onhaasten.

fam. Deraedt

Achter alles zit een verhaal verborgen.
Zo leuk om te ontdekken.

An, je gastvrouw verwelkomt je graag!