vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers

Het Hageland is een vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers.  Enerzijds heb je in ons eigen dorp (Holsbeek) het Kasteel van Horst en de de Sint-Catharinakerk. Anderzijds is de cultuurstad Leuven erg dichtbij, op slechts 10 km.

Holsbeek
max. 8 personen
100 m2

Genieten van de cultuur

Niet ver van vakantieverblijf Hageland heb je verschillende interessante kastelen en andere historische gebouwen en ook de cultuurstad Leuven.

Holsbeek

Kasteel van Horst

Het kasteel van Horst is gelegen in Sint-Pieters-Rode een deelgemeente van Holsbeek. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis want het kasteel gaat tot de 13de eeuw en is ook bekend als het kasteel van de Rode Ridder. Klik hier voor meer informatie over het kasteel van Horst.

 

Sint-Catharinakerk in Kortrijk-Dutsel

In Kortrijk-Dutsel, een deelgemeente van Holsbeek vindt je de de  Sint-Catharinakerk. Deze kerk heeft een romaanse toren, bebouwd met stenen die ter plaatse werden ontgonnen. Het gaat om ruwe  ijzerzandstenen, die gemakkelijk te vinden is in het Hageland. De toren is uitzonderlijk oud want hij dateert van de 11de eeuw. Deze ongeveer 1000 jaar oude toren heeft schietgaten, wat zeer ongebruikelijk is voor een kerktoren. Er wordt aangenomen dat deze kerktoren vroeger ook werd gebruikt om zich te verdedigen.

Leuven

De drie populairste bezienswaardigheden in het centrum van  Leuven

Leuven

Deze Stad heeft heel wat bezienswaardigheden en culturele hoogstandjes. Leuven is dan ook een echte vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers. Dit is onze top 3:

Op de eerste plaats het ‘Groot Begijnhof’

Het Groot Begijnhof is eigenlijk een pitoreske stad in de stad, want de huizen stammen uit de 16de eeuw. Dit gebouwencomplex kreeg een nieuwe functie. Vandaag ontdek je in het Groot Begijnhof een universitaire woonwijk voor zowel studenten als professoren. Dit maakt deze locatie zo uniek en dus terecht geklasseerd werd als Unesco werelderfgoed.

Stadhuis van Leuven

Het stadhuis van Leuven wordt de grootste koekjesdoos ter wereld genoemd.  In dit gotische meesterwerk zijn er honderden nissen en 236 beelden van de belangrijkste personen (voor de stad Leuven), met de typische klederdracht uit die periode. Het beeld van Leopold II, die de bezieler was van de kolonialisatie van België, is weg gehaald.

Oude markt

Leuven kun je niet bezocht hebben, als je de langste toog van Europa niet hebt gezien. De langste aaneensluiting van cafés, geeft Leuven zijn levendig karakter.

Museum M in Leuven

Vaste collectie

De vaste collectie bevat kunstenaars van Leuven en Brabant, meer bepaald in de periode van de middeleeuwen tot de 19e eeuw. Het gaat hierbij bij voorbeeld om Constantin Meunier, Jef Lambeaux en Georges Minne.

Tijdelijke tentoonstellingen

Daarnaast zijn er ook steeds interessante wisselende tentoonstellingen.

Net buiten het centrum van Leuven: Abdij van Park

Abdij van Park

Pas gerestaureerd

Abdij van Park werd pas gerestaureerd en is daardoor een echte aanrader om te bezoeken. Deze abdij stamt uit de 12de eeuw, maar is dankzij de restauratie in zijn oorspronkelijke glorie hersteld.

Groene omgeving

Je vindt deze abdij aan de rand van Leuven, midden in het groen. Daardoor is het een ideale locatie om er ook een prachtige natuurwandeling maken, bij voorbeeld rond de vier vijvers van de abdij.

Klik hier voor een virtuele rondleiding.

Vlooybergtoren

De Vlooybergtoren is een metalen toren van iets meer dan 11 meter. Doordat hij  werd opgetrokken op één van de hoogste plaatsen van het Hageland heb je een uniek uitzicht over het Hageland. Deze toren in Tielt-Winge is niet alleen een erg hoge uitzicht-toren maar is ook een zwevende trap. Om die reden werd die gebruikt in de TV serie ‘Callboys’. Dit zorgde ervoor dat zijn populariteit nog verder toenam.

Op onze site hebben we een aparte pagina over de Vlooybergteren. Als je er meer wil over weten, kun je hier klikken.

Een charmante hoeve die je hart steelt

Deze hoeve uit 1866 is helemaal gerestaureerd tot een charmante verblijfplaats. Het bevat een ruim appartement en een grote beleef-tuin om helemaal tot rust te komen. We ontvangen je graag helemaal op maat van jouw interesses en noden. Bij ons is iedereen toerist !


Ook benieuwd wat het huis te bieden heeft en wanneer je kan langs komen?

Wat onze bezoekers zeggen

Vakantieverblijf Hageland is erg ruim en gerieflijk.  

Hanne Schoolmeesters

We dachten dat het kleiner was op basis van de foto’s.

fam. Peeters

An geeft je graag tips voor culturele uitstappen.