Fietsvakantie in het Hageland

Kies voor een fietsvakantie in het Hageland. Het Hageland is de nummer 1 in fietsvakanties. Er zijn veel fietspaden, waarvan er zelfs één is uitgestippeld door Sven Nys, de bekende wielrenner.

Een fietsvakantie in het Hageland is een fijne en ontspannen vakantie

Dit zijn onze suggesties:

  1. Een eerste mogelijkheid is de fietstocht voor wielertoerisen van Sven Nys.
  2. Een tweede mogelijkheis is een bezoek aan het Cycling Centrum op de Balenberg.
  3. Ten derde heeft onze regio talloze  mountainbike-tochten bijna volledig op onverharde wegen.
  4. Ten slotte zijn er duizenden km’s fietsroutes voor de recreatieve fietser.

Holsbeek

3 kamers

8 personen

Sven Nys en het fietstoerisme in het Hageland 

De ex-wielrenner Sven Nys zorgde voor fiets-mogelijkheden in onze streek, met onder andere een paar parcours op de Balenberg, een trainingsroute in het Hageland en het Cycling center.

Fietsen op de Balenberg

De Balenberg in Tremelo is vrij pittig om te fietsen. Je kan kiezen tussen een:

  1. veldritparcours,
  2. single-track,
  3. freestyleparcours en een
  4. rockgarden.

 

De Sven Nys Cycling Route

Je start aan het vakantiehuis want de route  passeert door onze straat. Deze tocht draagt de naam van Sven Nys omdat het zijn vroegere trainingsroute is. De Sven Nys trainingsroute bevat enkele kuitenbijters en is daardoor een ideale uitstap voor  wielertoeristen. De pittige hellingen zijn mooie uitdagingen op de koersfiets. Tientallen wielertoeristen hebben dit al  gedaan (vanuit ons vakantieverblijf).

Sven Nys Cycling center

Daar kan je jouw fiets afspuiten en ook een douchen nemen (aan democratische prijzen). Je vindt dit cycling center ook op de Balenberg in Tremelo. 

Een pittige fietsvakantie met de mountainbike

Leer de verschillende mountainbike-tochten in het Hageland kennen, waaronder bijvoorbeeld de Pynnock route, de Demerlandroute, de Meerdaal Woud routes, de Heuvelsroute en de Solvendsroute.

De Pynnock-route

Deze mountainbike-route bevindt zich op 200 meter van het vakantieverblijf en is daarom het meest populair. De route is vrij pittig omdat ze zeer heuvelachtig is.

De Demerlandroute

Op 10 km van vakantieverblijf Hageland heb je de Demerlandroute van Aarschot. Dit is eveneens een vrij heuvelachtige mountainbike-tocht.

Meerdael Woud 

Nog steeds op fietsafstand (maar net iets verder van vakantieverblijf Hageland) kan je in het Meerdaelwoud heerlijk mountainbiken.

Mountainbikeroutes in de buurt van Holsbeek

Er zijn heel veel mountainbikeroutes in de buurt van het vakantiehuis. Enerzijds hebben we  in Holsbeek de Pynnock-route, daarnaast de Demerlandroute (in Aarschot), verder de Heuvelsroute (in Rotselaar) en ten slotte de Solveldroute (in Tielt-Winge).

Op  fietsvakantie met heel het gezin

Er zijn uitgebreide mogelijkheden in het Hageland voor de recreatieve fietser, met duizenden km’s fietsplezier. Meer informatie over het fietsnetwerk vind je hier.

Fietsplezier in het Hageland voor heel het gezin

Om het je gemakkelijk te maken, raden we je de  ‘fietsknooppunten Vlaams-Brabant’ aan. Daarmee kan je een tocht uitstippelen op maat. Een actieve fietsvakantie met heel het gezin is op die manier erg gemakkelijk te plannen. Daarnaast is ook een korte ontspannende fietstocht in de omgeving van Vakantieverblijf Hageland mogelijk.

Fietstocht langs het wijnmuseum, de wijngaardberg en kasteel van Horst (22 km)

We stippelden voor jou deze fietsroute uit. Je komt langs de volgende bezienswaardigheden: Het wijnmuseum in Wezemaal, de wijngaardberg, de unieke panorama’s aan de St-Jobsweg en het kasteel van Horst.

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/1080364/fietsroute/fietstocht-langs-het-wijnmuseum-de-wijngaardberg-en-kasteel-van-horst

Met de mountainbike, racefiets of gewone electrische fiets, … Het kan allemaal.

Wim Devlies

De meeste verhalen ontdek je per fiets.. Achter iedere Vlaming zit er een wielrenner verborgen. We zijn allemaal courreurs.
Zo leuk om te ontdekken.

Sven Nys Route

Vlak voor de deur ligt de Sven Nys Route. Deze route was het 93 km lange trainingsparcours van Sven Nys. Daardoor is deze route erg geliefd bij wielertoeristen die bij ons verblijven.

Waarom fietsen zo leuk is

Fietsen is een activiteit om samen te doen. Hierdoor is het erg populair bij families die bij ons verblijven. En ook groepjes vrienden kiezen er vaak voor om samen een fietstocht te maken. En dan wordt er nogal wat gelachen en afgekletst. Daarom is fietsen zo leuk. Het is de ideale activiteit om te genieten van elkaars vriendschap.

An, je gastvrouw verwelkomt je graag!