Fietsnetwerk en fietsknooppunten Hageland

Het fietsnetwerk Hageland bestaat uit fietsknooppunten waarmee je een fietstoch op maat kunt voorbereiden. Deze fietstochten kan je laten starten vanaf Vakantieverblijf Hageland want knooppunt 82 ligt in de straat van Vakantieverblijf Hageland. Zo is het heel eenvoudig om jouw eigen fietsvakantie in het Hageland te plannen.

Holsbeek
8 personen

Wat is een fietsnetwerk ?

Knooppunten

Een fietsnetwerk bestaat uit knooppunten. Een knooppunt verwijst meestal naar een kruispunt van de verschillende mooie fietsroutes.

Netwerk

Door die knooppunten of kruispunten met elkaar te verbinden wordt er een fietsnetwerk gemaakt.

Combineren

Je stippelt een tocht op maat uit, telkens van knooppunt naar knooppunt. Je kan eindeloos knooppunten combineren en bekomt op die manier een mooie fietstocht.

Voordeel: een fietstocht op maat

Het voordeel van een fietsnetwerk is dat je met behulp van een kaart of van een online fietsknooppunten-planner de meest geschikte route kiest. Je houdt hierbij rekening met zowel de afstanden, de hellingsgraad als de bezienswaardigheden die allemaal netjes op de kaart vermeld staan.

Stap 1: Teken je route uit vanaf vakantieverblijf Hageland

Je route kan je voorbereiden door de nummers van de knooppunten te noteren in de juiste volgorde. Knooppunt 82 ligt in onze straat, de Bergestraat in Holsbeek. Zo kan je iedere fietstocht vanaf het vakantiehuis laten starten.

Stap 2: Fietsen

Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt. Dit kan je doen door de wegwijzers te volgen.

Knooppunt in onze straat = nr 82

Op de kruising tussen het Schuttersveld en de Bergestraat heb je fietsknooppunt 82  van het fietsnetwerk ‘Hageland’. Dit fietsknooppunt bevindt zich slecht op een paar honderd meter van vakantieverblijf Hageland.

De routeplanner van Toerisme Vlaams Brabant

Met de routeplanner zoek vind de mooiste fietsroutes in het Hageland. Het is ook erg gemakkelijk om een rustige en dus ook veilige fietsroute te kiezen op weg naar één van de vele toeristische locaties van het Hageland.

Hier is de rechtstreekse link naar de routeplanner, mocht dit handiger zijn.

An, je gastvrouw verwelkomt je graag!