abdij van Vlierbeek

De abdij van Vlierbeek is een  voormalige abdij gelegen in  Kessel-Lo. Ze  is een ideale  rustplek voor zowel fietsers als wandelaars die je ook virtueel kan bezoeken.

Kessel-lo, buurgemeente van Holsbeek
voormalige abdij

Informatie over de abdij van Vlierbeek

De abdij heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1127. Momenteel zijn er geen monniken meer, vandaar dat men spreekt van de ‘Vroegere abdij van Vlierbeek’. Deze abdij  is één van de belangrijkste plaatsen in de geschiedenis van Brabant.

De abdij van Vlierbeek is een gedroomde tussenstop voor wandelaars en fietsers.

De vroegere bewoners

Al sinds 1830 zijn er geen monniken meer in de abdij.  Daarvoor was het een abdij van Benedictijnen. In totaal woonden ze ongeveer 700 jaar op de abdij.

Waarom deze abdij bezoeken ?

De abdij van Vlierbeek is een erg leuke bestemming omdat het niet alleen een historisch gebouw is, maar ook een zeer aangename plaats om te vertoeven. Je vindt er bij voorbeeld een erg authentieke herberg. De herberg met de passende naam “In Den Rozenkrans” heeft daarenboven ook een zeer mooi terras.

Rustplek voor wandelaars en Fietsers

Het is ook een gedroomde tussenstop voor vele wandelaars en fietsers die logeren in vakantieverblijf Hageland. De ligging is ideaal omdat de abdij van Vlierbeek op ongeveer 7 km van het vakantiehuis is. .

Ligging

De voormalige abdij is gelegen in Kessel-Lo, de buurgemeente van Holsbeek.

Fietsknooppunt dicht bij de abdij

Fietsknooppunt nummer 5 bevindt zich in de buurt. Via het klooserdijk-pad (aan knooppunt nummer 5) fiets je tot de Noorderpoort van de abdij.

Wandelknooppunt in de buurt van van deze historische plaats

De abdij bevindt zich niet zo ver van fietsknooppunt nummer 42 (eveneens dicht bij de Noorderpoort).

Virtuele rondleiding in de abdij

Hieronder vind je een virtuele rondleiding.

De Abdij van Vlierbeek
De abdij van Vlierbeek met de herberg (met de passende naam) “In Den Rozenkrans” heeft een zeer mooi terras.
De abdij van Vlierbeek is een erg leuke bestemming omdat het niet alleen een historisch gebouw is, maar ook een zeer aangename plaats om te vertoeven

Sfeerbeelden: Belgisch kampioenschap Zeisen in de abdij

12 wandelmogelijkheden in het Hageland

Op deze site vind je heel mooie wandel-suggesties: (1) het wandelnetwerk ‘Hagelandse Heuvels’, (2) de wijngaardberg-wandeling, (3) de zen-wandeling, (4) de bergbroek-wandeling, (5) de natuurpuntwandelingen, (6) de wandeling naar het heksenhuisje, (7) de dutselhoekwandeling, (8) de chartreuzenbergwandeling, (9) de gobbelsrodewandeling, (10) de broekemwandeling; (11) de horstwandeling en ten slotte (12) de meesbergwandeling.

De abdij van Vlierbeek is een erg leuke bestemming omdat het niet alleen een historisch gebouw, bvb de pandgang van de abdij van Vlierbeek.

Nog andere wandelsuggestie 

De boomgaard van de abdij van Vlierbeek, een zeer aangename plaats om te vertoeven.

Deze plaats is een aanrader wanneer je vakantie neemt in vakantieverblijf Hageland in Holsbeek.

De abdij  ligt in Kessel-lo, meer bepaald in het gehucht Vlierbeek. Kessel-Lo is een buurgemeente van Holsbeek. Kessel-lo is gefusioneerd met de stad Leuven.

Op deze site hebben we hieronder  foto’s van het vakantiehuis voorzien, een plattegrond van het vakantiehuis en ook foto’s van de tuin. Zo kan je met eigen ogen zien hoe te ontspannen met het gezin of met de vrienden.

Foto's (binnen)

Foto's van de tuin (buiten)

Plan van het vakantiehuis

An, je gastvrouw verwelkomt je graag!