Hagelandse Vallei

De Hagelandse vallei is een leuke locatie om te wandelen. De uitgestippelde wandeling is niet zo lang, slechts 6 km.  Voor deze tocht trekt je best je laarzen aan want het er meestal nat. Je bgint deze tocht vanuit vakantieverblijf Hageland, dat een ideale plaats is voor een wandelvakantie met het gezin.

Holsbeek
laarzen-wandeling

Informatie over de wandeling.

Deze wandeling is 6 km. Het is er meestal zeer nat, dus vergeet je laarzen niet. 

Volg de knooppunten:
16 – 108 – 106- 602 – 601 – 129 – 130 – 126 – 127 – 128 –  107 – 106 – 108 – 16

bosanemonen bloeien in de maanden maart tot en met mei in het Hageland

Informatie over de hagelandse vallei

Deze wandeling  is erg mooi want ze gaat door twee natuurreservaten.  Je ziet zowel het natuurreservaat  ‘Dunbergbroek’ als het natuurreservaat ‘Kloosterbroekbos’.  Deze twee natuurreservaten behoren samen tot het natuurgebied ‘Hagelandse vallei’. Hier bloeien in het voorjaar heel veel bloemen, vooral in het voorjaar. We raden je aan om deze wandeling in maart, april of mei te doen, want dan zijn er veel bloemen,  vooral bosanemonen.

 

Bosanemonen de voorjaarsbloeier in de vochtige bossen van het Hageland.

Wandelen tussen de bloemen

Bosanemonen zijn wilde bloemen die erg mooi zijn. Ze komen vooral voor in oude bossen. Deze bloemen hebben een voorkeur voor bossen die gebruikt werden voor brandhout. Omdat in er in het ‘kloosterbroekbos’  vaak gekapt werd, bloeien ze er zeer overvloedig. 

In oude hakhoutbossen kan de bosanemoon grote dichtheden halen.

12 wandelmogelijkheden in het Hageland

Op deze site vind je nog 12 andere  mooie wandel-suggesties: (1) het wandelnetwerk ‘Hagelandse Heuvels’, (2) de wijngaardberg-wandeling, (3) de zen-wandeling, (4) de bergbroek-wandeling, (5) de natuurpuntwandelingen, (6) de wandeling naar het heksenhuisje, (7) de dutselhoekwandeling, (8) de chartreuzenbergwandeling, (9) de gobbelsrodewandeling, (10) de broekemwandeling; (11) de horstwandeling en ten slotte (12) de meesbergwandeling.

De wandeling ‘Hagelandse vallei’ kan je starten vanuit vakantieverblijf Hageland in Holsbeek.

Op deze site zijn er ook foto’s van het vakantiehuis,  een plattegrond en ook foto’s van de tuin. Zo zie je met houw eigen ogen hoe aangenaam dit vakantiehuis is. Hieronder vind je de bijhorende linken.

Foto's (binnen)

Foto's van de tuin (buiten)

Plan van het vakantiehuis

An, je gastvrouw verwelkomt je graag!